Bij ons afhaalpunt is een zwerfboekenkast aanwezig. In de zwerfboekenkast kun je boeken vinden voor jong & oud. De kinderboeken zijn ook te volgen via de stichting kinder zwerfboek via de zwerfcode aan de binnenzijde van de kaft. Je kunt op deze site tevens je kinderboek aanmelden om te laten zwerven en het vervolgens bij ons in de kast plaatsen! Zo kun je volgen waar je boek helemaal terecht gaat komen! Volg het actuele nieuws en leuke weetjes op onze Facebook pagina.

Lezen is leuk, en dat vindt ook onze dochter zo. Ondernemen is haar kennelijk met ondernemende ouders met de paplepel ingegoten. Deze 2 ingrediënten zijn de grondslag voor het idee voor onze zwerfboekenkast. Ter ere van de 10e verjaardag van de initiatiefneemster zal de Zwerfboeken kast op officiële wijze worden geopend op 10 April.

De behoefte is groot, nu de bibliotheken minder toegankelijk zijn en we allemaal meer op huis zijn aangewezen. Lezen is een gezond en leerzaam tijds verdrijf. Kom daarom snel eens een kijkje nemen in onze zwerfboekenkast en kijk voordat je langs komt even thuis in de kast of er misschien een boek is waar je zelf niks meer mee doet en waar je een ander graag een plezier mee wil doen!

Hoe het werkt;

  1. Je kiest een boek dat je leuk lijkt
  2. Het boek is nu van jou, je mag er mee doen wat je wilt! Je mag het lezen, thuis houden of verder laten zwerven.
  3. Je mag ook zelf een zwerfboek brengen maar het moet niet. Wil je een kinderboek laten zwerven en wil je het volgen meld je boek dan eerst aan op de website van kinder zwerfboek
  4. Heb je een kinder zwerfboek mee genomen uit de kast waar een zwerfcode op staat dan kun je op de website van kinder zwerfboek kijken waar het boek allemaal al geweest is en waar het vandaan komt! Momenteel wachten we nog op de benodigde sticker hiervoor dus nog heel even geduld.

Wat hoort er NIET in de zwerfboeken kast;
Om te beginnen moet het natuurlijk een boek zijn om in aanmerking te komen voor de kast. Maar er zijn vele soorten boeken. Eigenlijk is alles welkom! Er zijn slechts 2 uitzonderingen. Ingevulde of ingekleurde doe boeken, puzzel boeken, kleurboeken etc horen NIET in de kast. Hier kan iemand anders niets meer mee omdat ze hun functie al hebben vervuld. Ook tijdschriften horen NIET in de kast met uitzondering van luxe bladen zoals Happinez, VT wonen, Seasons, Liefde voor Brocante etc.

Je kunt de zwerfboekenkast vinden bij ons afhaalpunt, de kast staat langs de straat ter hoogte van huisnr 118

Let op VOL = VOL wij hebben geen opslagmogelijkheden! Is de kast vol bewaar je zwerfboek dan thuis op een plekje waar je hem gemakkelijk kunt terug vinden wanneer er weer plaats is in de kast.

We hopen je snel een keer te zien! Veel leesplezier!

Heb je nog vragen of op merkingen neem dan gerust CONTACT met ons op!