Beschrijving

Classico is een tranparante acryl glaceerverf die op kleur gebracht moet worden met Acrylverf of pigmenten. Fusion Mineral Paint is hier een uitstekende keuze voor. Reeds op kleur gebracht kan de glaceerverf of effectverf op geverfde ondergronden worden aangebracht waarna men in de nog natte patina verschillende decoratieve effecten kan realiseren.

Classico is uniek in zijn soort omdat hij tot 1 uur werktijd bied nadat hij is aangebracht. De classico droogt op tot een duurzame afwerking die niet vergeelt of veroudert.

De mooiste resultaten verkrijgt u door te werken in verschillende lagen. Werk een laag waar u tevreden over bent steeds af met een dunnen laag “Decorateurs vernis” om de voorkomen dat deze laag wordt vermengt in uw volgende bewerking en het effect verloren gaat. Denk aan natuursteen imitaties, gepatineerde muren, hout imitaties etc etc.

U kunt met classico allerlei imitaties zoals marmereffecten, steen effecten, gepatineerde effect etc uitvoeren.

Werktijd: 1 uur
Verbruik 1,5 vierkante meter

Gebruik:

  1. Aanbrengen op een niet absorberende laag, breng indien gewenst als basis kleur eerst een laag Fusion Mineral Paint aan of een laag acrylverf en werk deze af met een laag Decorateurs vernis.
  2. Voeg acrylverf bij de Classico tot de gewenste kleur en diepte is bereikt. Een goed uitgangspunt is delen Classico met 1 deel acrylverf.
  3. Gebruik een kwast van goede kwaliteit, een spons, een truweeltje of andere materialen al naargelang de techniek die je toe wilt passen.
  4. Je kan het mengsel 1 uur lang nat bewerken, creëer hierin het gewenste effect
  5. Laat goed drogen
  6. Werk af met een laag decorateurs vernis en voeg indien gewenst een andere laag Classico toe. Herhaal deze stappen zo vaak als u wilt om het gewenste resultaat te verkrijgen.