Beschrijving

Milk Paint Typewriter van Miss Mustard Seed. Het betreft onze allerlaatste voorraad aan workshop materiaal, geleverd in een seal bag.

Let op dit betreft niet de originele verpakking. Voor de handleiding leest u de beschrijving hier onder.

Wordt geleverd als een poeder in een hersluitbare verpakking. Je hoeft dit poeder enkel te mengen met water en kunt steeds mengen wat je nodig hebt. De rest van het poeder blijft in de afgesloten zak goed om een andere keer te gebruiken. Een zak van 230 gram dekt ongeveer 6,5 m².

Afmeten en mengen

Verven; meng 1 deel poeder met 1 deel water met behulp van een maatschepje (los te bestellen). Doe eerst het water in een mengbakje en voeg daarna de verfpoeder toe en roer 5 minuten. Laat het mengsel 10 minuten staan en meng nogmaals gedurende 1 minuut tot een romige textuur ontstaat. Je verf is nu klaar voor gebruik. Indien nodig kun je altijd wat poeder of water toevoegen om de juiste consistentie te krijgen.

Washen: meng 1 deel poeder op 2 delen water op dezelfde wijze als hierboven beschreven.

Schilderen met Milk Paint

Breng de verf aan in lange, gelijkmatige bewegingen. Werken met milk paint vraagt een kleine aanpassing omdat ze een beetje vloeibaarder is dan andere verfsoorten. Roer je verfmengsel regelmatig terug om, de pigmenten zakken naar de bodem en zo kun je als je niet roert aan het einde van je project met een hele andere kleur eindigen dan je begon. Haal om dezelfde reden nooit het laatste restje verf met moeite uit je mengbankje.
De droogtijd is ongeveer 30 minuten.

Het aantal benodigde verlagen is afhankelijk van een verschillende factoren. De kleur van de verf speelt een rol. Niet alle pigmenten hebben dezelfde dekkende eigenschappen. Ook is het afhankelijk van de ondergrond, poreus of glad, donker of licht van kleur. Uiteraard speelt het gewenste resultaat een rol. Gemiddeld zal u 1 tot 2 lagen verf gebruiken en in enkele gevallen is een 3e laag nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Milk Paint afwerken

Milk Paint is een poreuze verf waardoor het beschermd moet worden voor vocht en vuil opname. In de rubriek Milk Paint producten kun je alle geschikte afwerkingen vinden die hiervoor geschikt zijn zoals vernis, olien en wax.

Bijzondere eigenschappen

Milk Paint beschikt over een aantal bijzondere eigenschappen. Hier kun je gebruik van maken of juist mediums toevoegen die deze eigenschappen beter controleerbaar maken. Ben je op zoek naar juist een authentieke en natuurlijk verweerde look dan is de “chippy look”, het natuurlijk afbladderen, wellicht iets voor jou. Ben je op zoek naar een strakke afwerking en wil je gladde oppervlakken schilderen zoals eerder geverfde materialen, vernis lagen, keramiek, glas en metaal dan kun je een “bonding agent” (hechtmiddel) toevoegen. Kijk hiervoor even op de pagina “werken met Milk Paint” Lees hier meer over het gebruik van Milk Paint.