Beschrijving

Pouring Resin / Giethars is een gietmedium van acryl voor het maken van prachtige kunst op canvas of hout en droogt met een glanzende afwerking.

Deze giethars combineert naadloos met Fusion om een prachtig en uniek acryl gietkunstwerk te creëren. Het kan worden gebruikt op canvas, meubels of elk oppervlak waar Fusion aan hecht. Het eindresultaat is een zeer duurzame, glanzende afwerking en kan zelfs alleen worden gebruikt als een afwerking of toplaag over Fusion Mineral Paint. Er kan zelfs overheen worden geschilderd voor een multidimensionale look.

– Duurzame glanzende afwerking
– Makkelijk te gebruiken
– Geen aflak nodig
– niet giftig
– Geen VOCs / VOS

Fles 500ml
.
Hoe te gebruiken;
Roer Giethars voor gebruik door. Het beste te gebruiken op een horizontaal oppervlak, omdat giethars zelf nivellerend is.
Om kleur toe te voegen; voeg een paar druppels Fusion Mineral Paint toe om de hars te kleuren (niet meer dan 10% verfverhouding). U wilt heel weinig verf gebruiken zodat producten vloeien.Tik op het oppervlak om eventuele luchtbellen te laten bezinken.Als u Cell Enhancer achteraf gebruikt, zorg er dan voor dat u die gebieden schoonveegt met een beetje ontsmettingsalcohol om de glanzende natte look te verwijderen.Droogtijd: 8-12 uur | Re-coat tijd: 12-24 uur | Uithardingstijd: 21 dagenTip; Combineer dit product met de Cell Enhancer voor een extra kunstzinnig niveau!

Tips;
Het voorkomen van bubbels:
1. Er ontstaan bellen met een groot oppervlak door het medium te veel te roeren / te gieten.
2. Kleine bubbels die zich bijna onder het oppervlak bevinden (die zijn lastiger en komen van een chemische reactie tussen het substraat of de verf die wordt gebruikt)
Om bubbels te voorkomen, zijn de beste oppervlakken berk of esdoorn. Oppervlak eerst primen met een laag Fusion Paint. Gebruik geen MDF of andere substraten met lijmen om chemische reacties te voorkomen. Een canvas of houten paneel van hogere kwaliteit helpt bubbels te voorkomen.Je kunt warmte gebruiken om bubbels te verminderen, hoewel het absoluut noodzakelijk is dit met beleid te doen. U wilt de hars immers niet verbranden.Giet niet te ver boven het oppervlak (dit kan bellen veroorzaken wanneer de hars het oppervlak raakt)Meng de kleuren voorzichtig door giethars en vervolgens een paar uur wachten alvorens te gieten zodat bellen kunnen verdwijnen. Dit zal ook bellen verminderen.


Verspreiden van de giethars:

Giethars is bedoeld om te worden gegoten, aanbrengen met een kwast kan penseelstreken veroorzaken en wordt niet aanbevolen. Als je de hars wilt verplaatsen, is het het beste om je project te kantelen en zo de hars te laten uitvloeien, maar je kunt ook gereedschap zoals een paletmes gebruiken.
Meer tips ontdek je in deze tutorial met stap voor stap foto’s en uitleg!