Beschrijving

Met Fresco verkrijg je een mooie verweerde, verouderde en rustieke look met een prachtige textuur. Fresco is 100% natuurlijk en bevat geen vluchtige stoffen (VOS). Met de kleine verpakking van 75gr maak je 500ml van de verweerde of gecraqueleerde zware textuur look, of 2,5 liter van de egale matte kalkfinish. Voldoende om de 2 meter hoge kast mee te schilderen die je hier ziet! Afhankelijk van de wijze waarop je het mixt en aanbrengt krijg je een ander resultaat.


Zeeverweerde textuur

Egale matte kalkfinish

 

 

 

 

 

 

 

Zware geraqueleerde textuur

 

 

 

 

 

 

 

Fresco – Zware gecraqueleerde textuur Meng 1 deel Fresco met 2 delen Fusion Mineral Paint. Breng een dikke laag (2-3mm) van het mengsel aan op je verfklare oppervlak. Laat het 10 tot 20 minuten uitharden. Druk eventuele grote, dikke klonten in door er een kwast overheen te halen. Des te zwaarder de textuur, des te groter de barsten.

Fresco – Egale matte kalkfinish Meng 1 deel Fresco met 8 delen Fusion Mineral Paint. Met 1 kleine verpakking (75gr) maak je ongeveer 2,5 liter egale, matte kalkfinish. Breng het mengsel aan in verschillende richtingen voor een handgeschilderde look. Veeg klonters uit met je kwast. Bij gebruik van de meegeleverde maatschep, voeg 4 schepjes toe aan een pint (500ml) voor deze look. Voeg naar wens meer of minder toe.

Fresco – Verweerde textuur Meng 1 deel Fresco met 2 delen Fusion Mineral Paint. Breng het mengsel aan op een je verfklaar oppervlak. Laat 10-20 minuten uitharden . Druk eventuele grote, dikke klonten in door er een kwast overheen te halen. Laat volledig drogen, ga dan verder met aanvullende kleuren en lagen verf. In de volgende lagen verf is Fresco niet noodzakelijk. *stippen geeft extra textuur.

Maak de look compleet door nat te schuren, om meerdere lagen verf en textuur zichtbaar te maken. Voor het beste resultaat gebruik je schuurpapier met een korrelgrootte van K220. Voor verouderen: gebruik onze Espresso Wax of Antiquing Glaze, om de details te versterken.