Beschrijving

Craquelé / Crackle geeft de mogelijkheid om een gebarsten verflaag als verouderingseffect te verkrijgen. Traditionele verven en vernissen op olie-basis drogen na verloop van tijd uit en beginnen te barsten. Met dit product kunt u dit typisch verouderingseffect op een authentieke manier imiteren.

Deze Craquelé op Acrylbasis reproduceert het doffe, stofferige effect van oude verf op olie-basis door het invoegen van een laag Craquelé tussen twee lagen acrylverf. Wanneer men contrasterende kleuren gebruikt voor de basis- en toplaag van de acrylverf, wordt het barst effect nog extra geaccentueerd. Voor de meest realistische reproducties gebruikt men een donkere ondergrond en een iets lichtere bovenlaag.

Verpakking : 100ml, 500ml
Verbruik: 8 m² per liter
Droogtijd: 15 min tot 1 uur

 

Gebruik:

  1. Een laag matte acrylverf Fusion Mineral Paint aanbrengen en laten drogen. Deze laag bepaald de kleur van de barstjes
  2. De Craquelé goed schudden en een dunne gelijkmatige laag aanbrengen op de 1e verflaag. De dikte van de Craquelé laag bepaald de grootte van de barstjes. Hoe dikker des te groter de barsten zullen zijn. Laten drogen.
  3. Een laag matte acrylverf Fusion Mineral Paint in een contrasterende kleur aanbrengen. Deze toplaag het liefste in een kwasstreek aanbrengen over de gehele breedte van het oppervlak. Ga niet terug over reeds met deze kleur geverfde plaatsen. Werk haaks in de richting van de Craquelé. m.a.w. als de craquelé van links naar rechts is aangebracht moet de verf van boven naar beneden worden aangebracht. U kunt daarvoor uw project het beste een kwart slag draaien.
  4. Indien nodig berschermen met vernis / blanke lak

De barstjes verschijnen bij het drogen. Test eerst het effect op een test plankje of een onopvallende plaats.

Gezondheid, veiligheid en Milieu: ongevaarlijk, zorg voor een goede ventilatie. Buiten het bereik van kinderen houden. Bij contact met de ogen onmiddellijk uitwassen met warm water. Verwijder restanten van het materiaal alvorens het materiaal te wassen in een warm sopje. Werp geen afval in de gootsteen.

Bewaren: wermijd extreme temperaturen bij het gebruik en opslag.