Beschrijving

Sweet lamb transfer

Wie ken die ouderwetse wrijfplaatjes nog waarbij je d.m.v. krassen de afbeelding overbracht op papier? Dit werk een beetje het zelfde. Je brengt door middel van het krassen de afbeelding over op iedere gewenste ondergrond.

De foto’s tonen de afbeeldingen in zijn geheel maar het is altijd mogelijk de vorm en/of samenstelling van de transfer te veranderen door hem simpelweg in delen te knippen en opnieuw in te delen. Ook kun je slechts een deel van de Transfer gebruiken maar hetgeen dat je gebruikt is slechts voor eenmalig gebruik.

Geleverd in een koker zodat ze niet beschadigen tijdens transport of opslag. Inclusief applicator stick.

Geschikt voor alle ondergronden en materialen.

Afwerken: met wax, decorateursvernis van Polyvine of blanke lak.

Afmeting: 15,25 x 30,5 cm inhoud, 3 vellen

Werkwijze:

Als je deze stappen volgt moet het zeker lukken, indien je eerst wilt ervaren hoe een transfer werkt raad ik je aan te beginnen met een klein project zoals een dienblad of kast knopje. Ook kun je eerst onze workshop volgen waarin je zowel met een transfer als met een mould leert werken!

Neem de tijd om de transfer zorgvuldig aan te brengen, het zou zonde zijn als je afbeelding niet goed word overgebracht op het oppervlak, til daarom voorzichtig steeds een klein stukje van de transfer omhoog zonder hem te verschuiven om te zien of de afbeelding goed los is gekomen. Oefening baart kunst want je kunt dit ook zien zonder de transfer op te tillen, het vergt enkel wat gewenning.

Bepaal waar je de transfer wilt aanbrengen en verwijder de beschermende folie. Indien nodig lichtjes vast zetten met wat schilderstape. Veeg lichtjes met een vlakke hand over de transfer zodat deze goed vlak komt te liggen en er geen bubbels meer in zitten.

Vrijf nu met het bijgeleverde stokje de goed stevig over over de gehele transfer, sla geen delen over. Vergeet niet te controleren of de transfer goed is overgebracht alvorens hem te verwijderen door het vel lichtjes op te tillen. Bij geen goede hechting nogmaals goed stevig vrijven met de applicator stick.

NB; Voor lichte verf kleuren raden wij aan een ander stokje zoals een verf roer staafje met afgeronde hoeken te gebruiken omdat het donkere hout vlekken/krassen kan geven op de lichtere verf kleuren!