Beschrijving

Lotus flower Mandala sjabloon

Dit grote sjabloon is gemakkelijk te maken. Een roller is de snelste manier om de Mandala in een egale kleur neer te zetten. Daarna kun je desgewenst nog een sjabloneer kwast gebruiken voor kleinere details of wanneer je met verschillende kleuren of een kleurverloop wilt werken.

Dit sjabloon is geschikt voor al onze verf soorten. Vergeet niet een geschikte verf roller of sjabloneer kwast mee te bestellen!

Dit Mandala sjabloon is van Nederlands fabricaat en zeer hoge kwaliteit. Gemaakt van 0,2 mm dikke PVC waardoor ze vele malen (her)bruikbaar zijn. Tevens zijn ze door hun dikte geschikt voor verhoogde sjablonen. Om een reliëf patroon aan te brengen op uw werk. Levert gegarandeerd iedere keer een prachtig resultaat. Op de muur, hout, steen, beton, gordijnen en  stoffen… De mogelijkheden zijn eindeloos.

Maat: 205x65cm 

Creëer een zen ruimte met een mandala sjabloon.

De “Bloem des Levens” geldt als een van de krachtigste natuursymbolen uit de heilige geometrie. Dit is een geometrische symbooltaal, die met beelden werkt, in plaats van woorden en daardoor veel directer en doeltreffender informatie kan overbrengen.

De levensbloem is een oeroude metafoor voor de verbondenheid van alle leven in het universum. In veel wereldbeschavingen is deze “Bloem des Levens” bekend. Ze heeft een sterk helende invloed. Alleen het ernaar kijken of er in meditatie op afstemmen kan al grote veranderingen te weeg brengen.

Beginnend vanuit één cirkel, daarna verder geconstrueerd door steeds weer cirkels te trekken vanuit een punt op de cirkel, ontstaat een geometrisch patroon dat er uit ziet als een gestileerde bloem, de levensbloem of “flower of life” genoemd.

De Flower of Life, de levensbloem, vertegenwoordigt de energie van het eenheidsbewustzijn, de volgende staat van bewustzijn waarheen de mensheid zich nu in een hoog tempo ontwikkelt/ naar opent; ook wel de nieuwe energie genoemd. De grote Levensbloemen kunnen worden gebruikt om het eenheidsbewustzijn in een ruimte of huis te brengen, water of voeding op te laden met deze energie.

De kern van de levensbloem bestaat uit zeven cirkels. Deze zeven cirkels staan symbool voor de zeven dagen van de schepping. Door het aantal cirkels naar buiten toe uit te breiden ontstaat een ruimtelijk figuur, dat de acht cellen van een menselijk embryo uitbeeldt. De heilige geometrie heeft dus direct met de schepping te maken. Wanneer het aantal cirkels nog verder wordt uitgebreid ontstaat de levensbloem (flower of life), zoals die in Abydos te zien is. Daar is ook iets een kleinere versie te zien, het levenszaad (seed of life).

De levensbloem is opgebouwd uit 19 hele cirkels, met daarom heen twee grotere cirkels. De lotusbloem komt als een fractal telkens weer terug, hoe ver het ook wordt uitvergroot of verkleind. Die eigenschap kan worden gebruikt om de geometrie van de levensbloem te ontrafelen. De geometrische figuren die in de levensbloem aanwezig zijn, zijn het gemakkelijkst te zien als de snij- en middelpunten van de zeven hoofdcirkels worden verbonden met lijnen. De zeven hoofdcirkels vormen zo de basis voor een rasterpatroon, dat de heilige geometrie een stuk inzichtelijker maakt.