Beeswax Miss Mustard Seed's

Beeswax Finish

Miss Mustard Seed ‘ s Bijenwas Finish kan worden gebruikt als een afdichtmiddel voor Milk Paint of als afwerking van kaal hout. Deze niet-toxische en voedsel veilige wax kan gebruikt worden op houten snijplanken, keukengerei, slager blok tellers, slabakken, kinder speelgoed, enz.

Hoe dit product te gebruiken:

Breng de antiekwas aan met een schone pluisvrije doek of kwast. Aanbrengen in een dunne laag en met name in hoekjes en op housnijwerk wat ruimer aanbrengen voor meer accent. Na ongeveer 3 tot 5 minuten kan je het oppervlak boenen tot het lichtjes glanst. Je kan de antiekwas aanbrengen op meubelwas voor een genuanceerder effect. Je kunt de was ook rechtstreeks aanbrengen over Milk Paint voor een intenser resultaat. Aan te raden is dit eerst te testen op een onopvallende plaats om te zien of het resultaat is zoals gewenst.

50gr dekt 9 m²
200gr dekt 36 m²

Food Safe | Niet – giftig | geen VOS vluchtige stoffen | Biologisch afbreekbaar

Furtiture Wax

Deze wax is exclusief voor Miss Mustard Seed geproduceerd. Deze fijne kwaliteit museum wax is gebaseerd op een oud familierecept. Het is gemaakt van bijenwas met een beetje carnaubawas. Het is ideaal voor gebruik op hout, marmer of als afwerking over Milk Paint. Het is eenvoudig aan te brengen, zorgt voor een duurzame afwerking met een mooie glans en heeft bijna geen geur.

Hoe dit product te gebruiken:

Gebruik een schone katoenen pluisvrije doek of kwast om wax aan te brengen in een dunne laag. Laat 3 tot 5 minuten drogen. Daarna boenen om een glans te verkrijgen met een schone pluisvrije katoenen doek. Voor meer glans en duurzaamheid, een tweede laag aanbrengen. Reinig kwasten en materialen met warm water en zeep.

Meubelwas aanbrengen
Meubelwas
Furniture wax aanbrengen
Witte was

White wax

Deze witte was is romig wit van kleur. Ideaal om bepaalde elementen te accentueren of om een white wash effect te krijgen. Het is gemaakt van bijenwas met een beetje carnaubawas. Nagenoeg geurloos en zorgt voor een diepe glans.

Hoe dit product te gebruiken:

Gebruik een schone katoenen pluisvrije doek of kwast om wax aan te brengen in een dunne laag. Breng iets meer was aan in hoekjes en op houtsnijwerk om een accent aan te brengen. Laat 3 tot 5 minuten drogen. Daarna boenen om een glans te verkrijgen met een schone pluisvrije katoenen doek. Rechtstreeks aanbrengen over Milk Paint voor een intens resultaat. Voor een subtielere kleuring kun je eerst een laag Meubel was aanbrengen alvorens de witte was aan te brengen. Reinig kwasten en materialen met warm water en zeep.

Antiquing wax

Deze fijne kwaliteit museum wax is gebaseerd op een oud familierecept. Gemaakt van bijenwas met een beetje carnaubawas en vervolgens gekleurd naar een rijke bruine tint. Door de diepbruine kleur geeft de antiekwas van Miss Mustard Seed´s meubels een mooi patina. Ze is heel eenvoudig aan te brengen, is bijna geurloos en geeft een langdurige bescherming met een diepe glans.

Hoe dit product te gebruiken:

Breng de antiekwas aan met een schone pluisvrije doek of kwast. Aanbrengen in een dunne laag en met name in hoekjes en op housnijwerk wat ruimer aanbrengen voor meer accent. Na ongeveer 3 tot 5 minuten kan je het oppervlak boenen tot het lichtjes glanst. Je kan de antiekwas aanbrengen op meubelwas voor een genuanceerder effect. Je kunt de was ook rechtstreeks aanbrengen over Milk Paint voor een intenser resultaat. Aan te raden is dit eerst te testen op een onopvallende plaats om te zien of het resultaat is zoals gewenst.

Antiekwas aanbrengen
Hennepolie aanbrengenVoor & Na Hemp oil

Hemp oil

Deze hennepolie is 100% natuurlijk en vrij van oplosmiddelen. Voedt het hout en vormt een beschermende laag tegen vocht en vuil opname. Kan gebruikt worden op onbehandeld hout, snijplanken of stenen oppervlakken. Daarnaast is het geschikt om om oude verflagen op te frissen of verweerd hout nieuw leven in te blazen. Tevens te gebruiken als afwerking laag voor Milk Paint.

Dingt diep in het hout en laat geen film achter. Deze olie afwerking voedsel veilig is perfect voor gebruik in de keuken op hout of steen. Het kan de glans van oude verf op oliebasis te herstellen of te revitaliseren oppervlakken zoals gietijzer. Test op een onopvallende plek vóór gebruik op het hele stuk of het resultaat naar wens is.

Hoe dit product te gebruiken:

Oppervlak schoon en droog zijn. Breng een kleine hoeveelheid olie aan de oppervlakte met een schone pluisvrije doek of een natuurlijke kwast. Wrijf zachtjes totdat het wordt geabsorbeerd. Voor meer glans en bescherming, 2 tot 4 lagen aanbrengen. Het bevat geen oplosmiddelen waardoor de droogtijd wordt verlengd, laat 2 uur drogen tussen de lagen en verwijder overtollige olie na 12 uur. Het duurt enkele dagen tot weken tot het volledig droog is. Om te onderhouden kan ieder jaar een dun laagje worden aangebracht. Een fles van 250ml dekt ongeveer 2 tot 4 m². Kwasten en materialen reinigen met water een zeep.

Tung oil

Tung oil of Chinese houtolie is een natuurlijk drogende olie voor een sterke en zeer waterbestendige afwerking met een zachte glans. Ideaal voor meubels, aanrecht/keukenblad en zeker ook zeer geschikt voor hout buitenshuis. Weinig andere oliën geven zo’n sterke afwerking. De dekking van een flesje Tung olie van 250 ml is ongeveer 2,5 m²

Dingt diep in het hout en laat geen film achter. Geschikt voor gebruik op hout of steen. Uitzonderlijk geschikt voor buitenshuis. Geschikt voor snijplanken en stenen ondergronden in de keuken omdat het voedsel veilig is. Het kan de glans van oude verf op oliebasis te herstellen. Test op een onopvallende plek vóór gebruik op het hele stuk of het resultaat naar wens is.

Hoe dit product te gebruiken:

Oppervlak schoon en droog zijn. Breng een kleine hoeveelheid olie aan de oppervlakte met een schone pluisvrije doek of een natuurlijke kwast. Wrijf zachtjes totdat het wordt geabsorbeerd. Voor meer glans en bescherming, 2 tot 4 lagen aanbrengen. Laat 2 uur drogen tussen de lagen en verwijder overtollige olie na 12 uur. Het duurt enkele dagen tot weken tot het volledig droog is. Om te onderhouden kan ieder jaar een dun laagje worden aangebracht. Een fles van 250ml dekt ongeveer 2 tot 4 m². Kwasten en materialen reinigen met water een zeep.

Tung olie
Matte blanke vernis

Tough coat

Tough Coat is een matte niet vergelende vernis voor tafelbladen, keukenkastjes, vloeren, om extra bescherming te geven tegen intensief gebruik en waterschade. Laat een pas geschilderd oppervlak 12-24 u drogen alvorens Tough Coat aan te brengen. Breng 2 lagen aan met een pluisvrije doek of kwast. Laat 2-4u tijd tussen de lagen. Met 500ml kan je ongeveer een oppervlakte van 7m2 bedekken.

Tip: Meng de Tough Coat voor gebruik altijd voorzichtig door elkaar. Schud nooit met de fles want dit veroorzaakt luchtbellen die moeilijk te verwijderen zijn nadat de Tough Coat is aangebracht.

** Tough Coat is een op water gebaseerde polyurethaan, die een waas over donkere en rijke kleuren kan achterlaten. Voor kleuren zoals Artissimo, Typewriter, en Tricycle raden we u aan een olie of was te gebruiken.