Door deze pagina door te lezen vindt je een antwoord op veel gestelde vragen, door de tips en tricks in acht te nemen haal je alles uit je Milk Paint.

Doe eerst het water in een mengbeker en daarna de verfpoeder erbij! Je kunt altijd nog wat water of verfpoeder toevoegen als je de consistentie niet goed vind na het roeren en rusten.

Roer ten minste 5 minuten, laat daarna ten minste de verf 10 minuten rusten en roer nogmaals goed door. Controleer nu pas de consistentie.

Klontjes; als je goed gemixt hebt zouden er geen klontjes mogen voorkomen. Als je toch klontjes hebt moet je langer de tijd nemen om te mixen, de rust tijd in acht nemen en nogmaals mixen.

Strepen; onopgeloste pigmenten kunnen strepen geven. Dit is wederom een teken dat je langer moet mixen en de rust tijd in acht moet nemen.

Onderstussen dat de gemixte Milk Paint moet rusten heb jij tijd voor voorbereidende werkzaamheden zoals licht opschuren of ontvetten. Of een kopje koffie ūüėČ

Gebruik voor Milk Paint een natuurlijke of een synthetische kwast of een mengeling hiervan zoals de Staalmeester kwasten.

Milk Paint blijft na mixen ongeveer een week houdbaar. Bewaar ze bij voorkeur in een afgesloten bakje in de koelkast. Zorg bij voorkeur dat de verf iets dunner is om te voorkomen dat hij indroogt, hiervoor kun je een klein beetje extra water toevoegen en doorroeren. Als je de verf weer wilt gebruiken roer goed door en controleer de consistentie. Indien nodig kun je wat water of verpoeder toevoegen.

Na het aanbrengen van de eerste laag kan het resultaat heel anders zijn dan je had verwacht. Raak niet in paniek, laat de verf goed drogen en breng een tweede laag aan. het resultaat zal nu heel anders zijn.

Door het toevoegen van Bonding Agent/ Hechtmiddel¬†kan de kleur van de verf¬†licht be√Įnvloed worden. Zeker als het nog nat is is dit extra goed zichtbaar. Als de verf droog is zal dit deels of nagenoeg helemaal verdwijnen. Afhankelijk van de kleur en de hoeveelheid bonding agent.

Probeer, expirimenteer en leer…. Milk Paint is een heel veelzijdig product. En ergens blijft het enigszins onvoorspelbaar hoe het eind resultaat zal zijn. Hoe meer je met Milk Paint werkt hoe meer je hier gevoel mee krijgt en dit¬†in leert te schatten. Het wordt eigenlijk alleen maar leuker! Als je een aantal keren voor verrassingen hebt gestaan, kun je gaan denken aan de gevorderde technieken. Je kunt hiervoor alsmede voor de basis technieken workshops bij ons volgen. Daarnaast zijn we altijd beschikbaar voor advies. Ons motto, niet bang zijn maar doen en plezier hebben. Ok√©¬† misschien niet gelijk op de antieke kast van oma. Maar probeer dan eerst een test plankje of een houten kandelaar.