Milk Paint is momenteel helemaal hip en bijzonder milieu vriendelijk omdat ze uitsluitend uit natuurlijke materialen bestaat. Milk Paint bestaat uit klei, kalk, melkeiwit (caseïne), en natuurlijke pigmenten. Het is nagenoeg geurloos en bevat geen oplosmiddelen en conserveringsmiddelen. Hip maar zeker niet nieuw, dit product al duizende jaren oud en terug te vinden in grotschilderingen en veelal op oude antieke meubels.

De verf is ideaal op kaal hout, omdat het volledig door het hout kan worden opgenomen zal je hiervoor geen duurzamere verf vinden. Hierdoor leent het zich ook uitstekende voor washen. Daarnaast is het zeer geliefd om zijn authentieke of verweerde uitstraling op reeds eerder behandeld hout kun je de zogenaamde `chippy look´ creëren. Maar ook een strakke afwerking is mogelijk op eerder geverfde materialen, vernis lagen, keramiek, glas en metaal door het toevoegen van een hechtmiddel.

Ontdek de vele toepassingen en mogelijkheden van Milk Paint tijdens een van onze workshops welke gegeven worden in onze winkel te Hoogerheide. Op steenworp afstand van Bergen op Zoom en vlakbij de grens met Belgie, er is volop gratis parkeer gelegenheid in het gezellige centrum waar onze winkel zich bevind.

Woont u niet in de regio maar wilt u toch de diversiteit van Milk Paint eens zelf ervaren dan kunt u eventueel een tester size bag bestellen in onze webshop. Voor maar 6 euro kunt u dan een leuke spiegel o.i.d. restylen. Lees hieronder op de info pagina’s hoe!

Hier onder een aantal links naar info pagina’s met veel meer leuke en leerzame info over Milk Paint.

Milk Paint mixen
Basis technieken
Afwerkingen

Ben je benieuwd of Milk Paint ook geschikt is voor jouw project of heb je vragen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Tips & Tricks
Technieken voor gevorderden
Inspiratie foto's

Miss Mustard Seed’s Milk Paint wordt geleverd als een poeder in een hersluitbare verpakking. Je hoeft dit poeder enkel te mengen met water en kunt steeds mengen wat je nodig hebt. De rest van het poeder blijft in de afgesloten zak goed om een andere keer te gebruiken.

Bijzondere eigenschappen

Milk Paint beschikt over een aantal bijzondere eigenschappen. Hier kun je gebruik van maken of juist mediums toevoegen die deze eigenschappen beter controleerbaar maken.  Ben je op zoek naar juist een authentieke en natuurlijk verweerde look dan is de “chippy look” het natuurlijk afbladderen dat een van de unieke eigenschappen van Milk Paint is wellicht iets voor jou.

Ben je op zoek naar een strakke afwerking en wil je gladde oppervlakken schilderen zoals eerder geverfde materialen, vernis lagen, keramiek, glas en metaal dan kun je een “bonding agent” (hechtmiddel) toevoegen.

Hoe dan ook blijft milk paint een beetje een onvoorspelbaar product. Als je niet in bent voor een verrassing op zijn tijd moet je wellicht overwegen voor onze ander verflijn te kiezen van Fusion Mineral Paint.