Industriële brocante, het tegenovergestelde van de Shabby Chic maar momenteel zeker net zo hip. Maar moeten we dan ons huis vol zetten met fabrieksspullen… nee hoor geen zorgen het is niet zo industrieel als je denk… of wel…

Industrieel, stoer en rustiek gaan hand in hand samen. Je hoeft je huis dus echt niet vol te stouwen met spullen uit een oude fabriek, sterker nog industriële brocante hoeft helemaal niet industrieel te zijn. Het is vaak meer de uistraling die een product heeft. Robuustheid, vorm, grootte, materiaal en herkomst hebben hier allemaal een even groot aandeel.

Een industriële lamp hoeft dus niet een lamp uit een fabriek te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook een stoere oude scheepslamp zijn o.i.d. ook worden dit soort items in veel bekende woonwinkels nieuw aangeboden. Persoonlijk vind ik dat het dan toch net even dat unieke aspect mist dat alleen de tand des tijds ieder product individueel kan geven.

Momenteel ook helemaal hip zijn de nieuwe en oude bakkerskarren, je betaalt werkelijk een vermogen voor een stukje oud ijzer. Maar wie goed zoekt kan ook enkele items vinden die misschien wel een iets minder bekend model of kleurtje hebben dan de massa maar zeker niet minder mooi en misschien zelfs wel des te meer uniek uniek zijn.

Grote gistflessen hebben weinig met industrie te maken maar vormen een mooie aanvulling op een industrieel karakter. Blank hout, metaal, Oude houten kratten, kisten. Stoere krukjes van metaal met hout of leder allemaal passen ze in een industriële sfeer. En als je nou echt niet kan kiezen tussen DE twee grootste trends van nu… doe het gewoon lekker allebei door elkaar heen. Heb lef en combineer die lockerkast met pastelroze of groen, en bloemige accenten. Hoe origineel zal jouw interieur zijn… volg niet de massa maar creëer je eigen sfeer stukje bij beetje. Niet bang zijn gewoon steeds een ding toevoegen en blijven schuiven tot het past, en past het niet gewoon dat ene ding weer weghalen. Je zult al snel ontdekken dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn om je eigen persoonlijke look te creëren.

Neem even een kijkje in onze speciale rubriek in de webwinkel. Waar je dus niet alleen industriële brocante vindt maar ook spullen die daar naadloos op aansluiten of bij passen.

20161017_162805