De herfst is begonnen, die prachtige kleuren aan de bomen geven zo’n n mooie sfeer dat ik ze het hele jaar zou willen bewaren. Nu kan dat ook met de prachtige kleuren van Fusion. De herfstblaadjes aan de bomen gebruikte ik letterlijk en figuurlijk!

Wat denk je van een leuk set kussenhoesjes, een tafelloper, een lampenkap of een canvas doek. Ik gebruikte voor mijn project een stoffen lap.

wat heb je nodig:

  • Ten minste 3 van deze Fusion kleuren, Cranberry, Bayberry, Mustard en Coral. Ik gebruikte alleen de 1e drie.
  • Keukenpapier
  • Een kwast voor iedere kleur
  • Bladeren, liefste geen ingedroogde bladeren want die breken gemakkelijk. Kies bladeren die nog flexibel zijn in verschillende maten van dezelfde soort of verschillende soorten.

Aan de slag:

Leg een blad met de goede kant naar beneden en met de nerf naar boeven op een stuk knutsel papier of een gemakkelijk schoon te maken werkblad. Kwast de verkeerde kant volledig in met een van de kleuren. Werk van binnen naar buiten om afbreken of dubbel vouwen van het blad te voorkomen. Kies een plaats op je project voor dit blad en laat het losjes met de geverfde kant op het project vallen. Dek af met keukenpapier en druk stevig aan. Papier en blad langs een zijde weer optillen en tadaaaaa klaar is je print.

Herhaal dit in verschillende kleuren met verschillende bladeren. Je kunt een blad meerdere keren gebruiken voor dezelfde kleur. Verdeel ze mooi over je project. Ga door tot je tevreden bent met het resultaat. Je kunt veel of weinig tussenruimte over laten.

Toepasbaar op tafellinnen, gordijnstof, kussenhoesjes, stoffen, canvas doeken , houten panelen of muren. Bedenk bij de laatste wel dat je ze niet uit je interieur kunt verwijderen wanneer de herfst voorbij is. Tenzij je ze over schildert.

Veel plezier met deze leuke DIY laat me weten wat jij gemaakt hebt?