Zelf je eigen Fusion kleuren mengen is super eenvoudig! Handig om te weten als jouw favoriete kleuren niet in het standaard kleurenpallet zit. Je eigen kleuren mengen is super leuk om te doen en helemaal niet moeilijk. Liever toch iets meer houvast bekijk dan eens een van deze standaard kleuren recepten. Er zijn meer dan 30 standaard kleur recepten die je op deze pagina kunt vinden!

Wil je nog meer mooie kleuren ontdekken ga dan zelf eens aan de slag en meng je eigen kleuren! Begin met een kleine hoeveelheid op een wit papier of bordje, zo verspil je geen verf! Begin steeds met een zeer kleine hoeveelheid van de donkerste kleur en voeg steeds een beetje van de lichtste of lichtere kleuren toe. Je kunt 2, 3 of zelfs meer kleuren met elkaar mengen. Vergeet niet de verhoudingen erbij te schrijven!

Als je helemaal tevreden bent kun je een grotere hoeveelheid mengen. Zorg dat je genoeg hebt voor ten minste 1 laag voor je complete meubel. Heb je verf over maar niet voldoende voor een gewenste 2e laag. Meng dan eerst voldoende verf bij volgens dezelfde verhoudingen en meng deze 2 mixen samen voordat je aan de 2e verflaag begint. Zo voorkom je kleur verschillen en verspil je geen verf.

Ook gemengde kleuren blijven in een afgesloten pot die past bij de hoeveelheid verf 7 jaar goed mist niet verontreinigd met vieze kwasten of andere materialen.