Fusion Mineral Paint wat is dat nu eigenlijk…? Fusion is een 100% acrylaatverf die je de look geeft van een krijtverf met veel meer gebruiksgemak.  Fusion heeft slechts minimale voorbereiding nodig en heeft een ingebouwde beschermlaag. Waardoor het overbodig is om af te werken met een was, vernis, olie of glaze. Uiteraard zijn er wel verschillende afwerkingen voor handen om bepaalde looks te creëren. Met Fusion kun ontzettend veelzijdig en creatief zijn.

Ontdek hoe prettig de krijtverf van Fusion verwerkbaar is tijdens een van onze workshops die worden gegeven in onze winkel. U vindt ons in de winkelstraat van Hoogerheide dat op een steenworp afstand van Begren op Zoom ligt en waar u gratis kunt parkeren. Niet in de buurt overweeg dan eens een klein potje Fusion te bestellen voor nog geen 5 euro. Met een klein potje krijtverf kun je bijvoorbeeld al een bijzettafeltje of spiegel verven.

De droogtijd van Fusion™ is ongeveer 2u. Dan voelt het oppervlak droog aan, maar is het nog niet uitgehard. De uitharding van Fusion™ duurt ongeveer 21 dagen. Zolang je je meubel de eerste drie weken voorzichtig behandelt, kan je het alvast gebruiken. Nadat Fusion™ is uitgehard, is haar duurzaamheid ongeëvenaard!

Wat is die minimale voorbereiding? Ontvet de ondergrond goed. Als je ondergrond glanzend is, neem dan 5 minuutjes tijd om de glans te breken met een schuurpapier. Dit geeft de verf meer grip om zich goed aan de ondergrond te kunnen hechten. Dit betekent niet dat je een halve dag met een schuurmachine aan de slag moet. Gewoon even de ondergrond ontvetten en dan even de tijd nemen om over het hele oppervlak te gaan met schuurpapier nr 150-220.

Bij Fusion™ komt ook een prachtige collectie van gebruiksvriendelijke producten voor allerlei decoratieve verftechnieken, die je meubel nét dat iets meer geven!

Standaard zijn er meer dan 70 kleuren beschikbaar. Daarnaast kun je zelf oneindig veel kleuren mengen met behulp van onze kleurenwaaier.

Fusion Kleurenwaaier

Voorbehandelen

Ultra Grip
Wil je een moeilijke ondergrond schilderen? Glas, laminaat, metaal, hoogglansvernis of super gladde keukens? Dankzij Ultra Grip zal Fusion™ ook hechten aan deze ondergronden. Gebruik: Ontvet de ondergrond en schuur het oppervlak snel even op. Breng één dunne laag Ultra Grip aan. Met een synthetische kwast in lange strakke banen. De vloeistof is melkachtig, maar droogt helder op. Wacht 12u alvorens verder te schilderen met Fusion™.

Concealer
Concealer is een 100% acrylaatverf gekleurd met 100% gerecycleerd pigment: pigment dat achterbleef bij de productie van Fusion. De kleur is steeds een tint van grijs en varieert. Gebruik Concealer als een primer wanneer je een donker materiaal of meubel in een lichte kleur wil schilderen. Je zal daarna minder lagen van je Fusion verf moeten aanbrengen dan wanneer je deze primer niet zou gebruiken. Je bespaart verf en denkt aan het milieu! Roer goed voor gebruik. Wacht 2 tot 4 uur tussen de lagen.

Bovenstaande producten zullen het doorbloeden van tannine in het hout niet voorkomen, gebruik hiervoor onze Polyvine Blanke lak. Geschikt om bloeden van onder andere kersenhout, eiken en mahonie te voorkomen.

Ultra grip 500ml
Concealer
Tough coat
Antiquing glaze
Clear glaze
Hemp Oil

Afwerkingen

Tough Coat – Blanke matte lak
Fusion™ ‘Tough Coat’ is een matte niet vergelende vernis voor tafelblad, keukenkastjes, vloeren, om extra bescherming te geven tegen intensief gebruik en waterschade. Laat een pas geschilderd oppervlak 12-24 u drogen alvorens Tough Coat aan te brengen. Breng 2 lagen aan met een pluisvrije doek of kwast. Laat 2-4u tijd tussen de lagen. Met 500ml kan je ongeveer een oppervlakte van 7m2 bedekken.

Tip: Meng de Tough Coat voor gebruik altijd voorzichtig door elkaar. Schud nooit met de fles want dit veroorzaakt luchtbellen die moeilijk te verwijderen zijn nadat de Tough Coat is aangebracht. Je kunt de Tough coat ook zelf op kleur mengen met een verf of metallic voor een speciaal effect.

Antiquing Glaze
Onze Antiquing glaze (glaceer verf) is licht getint tot een diep bruine kleur voor de perfecte antieklook en zachte, matte finish.
Met uitzonderlijk gebruiksgemak levert onze Antiquing Glaze een professionele finish die binnen ieders handbereik ligt. Breng over lichte kleuren spaarzaam op om je meubelstuk niet teveel te verouderen. Tip: brengt het eerst aan op een onopvallende plaats alvorens het hele meubelstuk te behandelen, om zeker te zijn dat het resultaat naar wens is..

Gebruik: breng spaarzaam aan met een goede kwaliteit kwast en veeg uit met een pluisvrije doek om gewenst resultaat te bereiken. Laat de Glaze 12 tot 24 uur drogen, afhankelijk van klimaat/weer/luchtvochtigheid. Werk eventueel af met Tough Coat voor extra duurzaamheid, dit is aanbevolen bij intensief gebruikte oppervlakken, zoals keukenkastjes, tafelbladen, etc.

Clear Glaze

Clear Claze is een heldere glaceerverf waarmee je je eigen finish creëert. Mix eenvoudigweg een paar druppels van de gewenste kleur of metallic om je eigen glaceerverf te maken.

Hennepolie
Hennepolie is 100% natuurlijk en vrij van oplosmiddelen. Deze olie voedt het houtoppervlak en beschermt tegen slijtage, vlekken en water. De olie dringt in het hout, laat geen film na en beschermt van binnenuit. Ze kan gebruikt worden op onbewerkt hout, maar ook als afwerking over Fusion.  Of ter bescherming van een houten of stenen oppervlak in de keuken. Hennepolie is ook een goed product om droog en verweerd hout nieuw leven in te blazen. Test de olie eerst op een onopvallende plaats voor je het gebruikt op een volledig meubel.

Hemp Oil of hennepolie kan het best toegepast worden op een poreuze ondergrond. Het dringt in het oppervlak en creëert zo een zeer duurzame afwerking. Breng een beetje olie aan met een droge pluisvrije doek of kwast. Wrijf de olie zachtjes in tot je ziet dat de olie geabsorbeerd wordt. Voor meer glans en bescherming kan je meerder lagen aanbrengen (2 tot 4). Omdat de olie geen vluchtige stoffen bevat, is de droogtijd iets langer. Wacht daarom 2u tussen de lagen en veeg overtollige olie weg na 12u. Omdat de olie zo snel geabsorbeerd wordt, lijkt het alsof ze onmiddellijk droogt. Het duurt echter enkele dagen tot weken. Maak je kwast of doek schoon met water en zeep.

Bijenwas
Fusion bijenwas bevat uitsluitend pure, natuurlijke bijenwas en hennepolie. Het is een voedselveilig en natuurlijk product dat zorgt voor een zachte, gladde, satijnachtige afwerking die heel lang behouden blijft!

Tip: breng aan over donkere kleuren om vlekken en vingerafdrukken te voorkomen, of breng aan op houten oppervlakken die gevoed moeten worden.

Meubelwas
Meubelwas is gemaakt van bijenwas en een beetje carnaubawas. Eenvoudig aan te brengen met een katoenen doek of kwast. Breng slechts een dun laagje aan en breng het vooral aan in hoekjes en op houtsnijwerk. Veeg overtollige was onmiddellijk weg met een schone doek. Na ongeveer 3 tot 5 minuten kan je het oppervlak boenen tot het lichtjes glanst.

Espresso wax
Black wax
Fusion

Espresso meubelwas
Espresso meubelwas is gemaakt van bijenwas en een beetje carnaubawas. Door de diepbruine kleur geeft ze meubels een mooi patina.  Ze is heel eenvoudig aan te brengen, is bijna geurloos en geeft een langdurige bescherming met een diepe glans.

Gebruik: Breng de Espresso meubelwas aan met een pluisvrije doek of kwast. Breng slechts een dun laagje aan en breng het vooral aan in hoekjes en op houtsnijwerk. Veeg overtollige was onmiddellijk weg met een schone doek. Na ongeveer 3 tot 5 minuten kan je het oppervlak boenen tot het lichtjes glanst.

Je kan de Espresso meubelwas aanbrengen op transparante meubelwas of zelfs rechtstreeks op een oppervlak geschilderd met Fusion Mineral Paint. Maak je kwast schoon met water en zeep.

Black Wax
De black wax is met uitzondering van de kleur indentiek aan de Espresso wax. Deze was geeft een prachtig verouderingseffect en biedt tevens een bescherming voor je meubel evenals de Bijenwas en Espresso meubelwas.

Liming, Antiquing en Metallic waxes

Deze waxen geven onmiddellijk een metaal achtige glans, diepte, verfrissing of oude look aan elk project!

Breng een dunne laag wax aan met een wax kwast in de uitsparingen of gegrafeerde details of oppervlakte-imperfecties. Veeg het overtollige weg. Laat het 3-5 minuten drogen. Uitwrijven met een schone pluisvrije katoenen doek.

Je kan de zwarte was aanbrengen op transparante meubelwas of zelfs rechtstreeks op een oppervlak geschilderd met Fusion Mineral Paint. Maak je kwast schoon met water en zeep.

waxen

Textuur

Embossing Pasta
Met Fusion Embossing Pasta breng je sjablonen aan in 3D (verhoogde sjablonen). De pasta droogt transparant op met een parelmoer glans, en kan je overschilderen met Fusion verf of afwerken met Fusion Espresso was. Je kunt de pasta ook kleuren met Fusion verf.

Gebruik: Breng het aan met een spatel of truweeltje en smeer de overtollige pasta af met een pasje of spatel. Reinig materialen met water er zeep. Na volledig te zijn gedroogd is de pasta ook overschilderbaar.

Embossing pasta
Muur en kast met Fresco
Zwaar gecraqueleerde textuur

Zwaar gecraqueleerde textuur

Egale matte kalkfinisch

Egale matte kalkfinish

Zeeverweerde textuur / Salt wash

Zeeverweerde textuur / Salt wash

Fresco

Met Fresco verkrijg je een mooie verweerde, verouderde en rustieke of salt wash look met een prachtige textuur. Fresco is 100% natuurlijk en bevat geen vluchtige stoffen (VOS). Met de kleine verpakking (75gr) maak je 1 pint (500 ml) van de verweerde of gecraqueleerde zware textuur look, of 5 pints (2,5 liter) van de egale matte kalkfinish. Voldoende om de 2 meter hoge kast mee te schilderen die je hier ziet! Afhankelijk van de wijze waarop je het mixt en aanbrengt krijg je een heel ander resultaat. Reinig meterialen met kwastenzeep en water. Gebruik geen dure kwaliteitskwasten voor het werken met Fresco.

Fresco – Zware gecraqueleerde textuur
Meng 1 deel Fresco met 2 delen Fusion Mineral Paint. Breng een dikke laag (2-3mm) van het mengsel aan op je verfklare oppervlak. Laat het 10 tot 20 minuten uitharden. Druk eventuele grote, dikke klonten in door er een kwast overheen te halen. Des te zwaarder de textuur, des te groter de barsten.

Fresco – Egale matte kalkfinish
Meng 1 deel Fresco met 8 delen Fusion Mineral Paint. Met 1 kleine verpakking (75gr) maak je ongeveer 2,5 liter egale, matte kalkfinish. Breng het mengsel aan in verschillende richtingen voor een handgeschilderde look. Veeg klonters uit met je kwast. Bij gebruik van de meegeleverde maatschep, voeg 4 schepjes toe aan een pint (500ml) voor deze look. Voeg naar wens meer of minder toe.

Fresco – Verweerde textuur
Meng 1 deel Fresco met 2 delen Fusion Mineral Paint. Breng het mengsel aan op een je verfklaar oppervlak. Laat 10-20 minuten uitharden . Druk eventuele grote, dikke klonten in door er een kwast overheen te halen. Laat volledig drogen, ga dan verder met aanvullende kleuren en lagen verf. In de volgende lagen verf is Fresco niet noodzakelijk. *stippen geeft extra textuur.

Maak de look compleet door nat te schuren, om meerdere lagen verf en textuur zichtbaar te maken. Voor het beste resultaat gebruik je schuurpapier met een korrelgrootte van K220. Voor verouderen: gebruik onze Espresso Wax of Antiquing Glaze, om de details te versterken.

Overige creatieve mediums

Decoupage en transfer gel
Fusion™ Transfer Gel (250ml) is een product om afbeeldingen of teksten af te drukken op (al dan niet geschilderd) hout, papier of steen. Belangrijk: gebruik prints van een laserprinter of een kopie.

Transfer:
1. Zorg dat je oppervlak droog en stofvrij is. Heb je het oppervlak geschilderd? Laat het dan 12u drogen alvorens de transfer-techniek toe te
passen.
2. Print een afbeelding of tekst af met een laserprinter. Let wel op dat de afbeelding in spiegelbeeld wordt afgedrukt. Scheur bij voorkeur rondom uit, knippen kan ook maar geeft hardere lijnen bij het eind resultaat. Zorg dat de afbeelding past op het oppervlak (tafelblad, lade, etc.) waar je de afdruk op wilt maken.
3. Breng een laagje Transfer Gel gelijkmatig aan op het papier aan de zijde van de afbeelding, niet op de achterkant. Probeer om de
achterkant volledig schoon en vrij te houden van Transfer Gel.
4. Plak het papier stevig op het oppervlak, met de afbeelding naar beneden. Wrijf met een spatel of pasje van binnen naar buiten. Druk stevig aan en zorg dat elle luchtbellen eruit gewreven zijn. Laat minstens 6u drogen.
5. Maak de afbeelding voorzichtig vochtig met een sponsje tot het papier doorzichtig wordt.
6. Wrijf met de vingers het vochtige papier zachtjes los. Dit krijg je er niet helemaal af en je zult deze stap meerdere malen moeten herhalen. Bevochtig het papier steeds opnieuw met een sponsje maar maak het niet nat. Blijf herhalen tot je alle papier kan wegwrijven. Je zal nu zien dat de afbeelding volledig werd afgedrukt op het hout.
7. Afwerken naar gelang gebruik met Wax, Hemp oil of Tough coat.

Decoupage
1. Zorg dat je oppervlak droog en stofvrij is. Heb je het oppervlak geschilderd? Laat het dan drogen voordat je de decoupage aanbrengt.
2. Het gebruik van dun papier zoals servetten geeft het mooiste resultaat, gebruik dan slechts de bovenste papier laag van het servet en gooi de ander lagen weg. Je kunt ook een geprinte afbeelding gebruiken, een stuk inpakpapier of een ander papier naar keuze. Scheur bij voorkeur de afbeelding rondom uit, knippen kan ook maar geeft hardere lijnen bij het eindresultaat.
3. Breng een laagje Transfer Gel gelijkmatig aan op de achterkant van het papier en een laagje op het oppervlak waar je de afbeelding wilt aanbrengen.
4. Plak het papier stevig op het oppervlak, en wrijf van binnen naar buiten de luchtbellen uit het papier. breng nog een dun laagje transfer gel aan over de afbeelding en laat minstens 6u drogen.
5. Bij intensief gebruikte oppervlakken is het raadzaam het geheel nog af te lakken met Tough Coat.

Decoupage en transfer gel
Blokje Bijenwas

Blokje bijenwas
Het gebruik van een was barrière vergemakkelijkt doorschuren. Om slijtageplekken en -randen nauwkeurig aan te brengen, druk je de was tegen de randen waar je het slijtage-effect tussen twee verflagen wil zien. De volgende laag verf die wordt aangebracht over de was zal gemakkelijk wegslijten zonder al te veel schuren. Het effect wordt zichtbaar wanneer je na het aanbrengen van al je verflagen, het meubelstuk lichtjes schuurt. De verf onder de was blijft zitten, terwijl de verf bovenop de was moeiteloos los komt, voor een perfecte doorleefde look. Dit is een puur, 100% natuurlijk blokje bijenwas.

Wood Stain Milk Paint kleurt ieder hout in de gewenste hout tint. Ideaal om je houten meubel dehoutkleur te geven die je wenst. Deze natuurlijke beits is gemakkelijk in gebruik en laat geen kwaststreken na. droogt snel in 20 minuten en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. De verf komt in poeder vorm, het enige wat je hoeft te doen is water toevoegen!

Wood Stain is samengesteld uit dezelfde natuurlijke componenten als gekleurde Milk Paint. Wood Stain is VOC-vrij, biologisch afbreekbaar en bijna reukloos.

4 kleuren om uit te kiezen:

Quebec Maple
Provinciale Walnoot
Pacific Redwood
Sherwood Brown

Milk Paint Wood stain

Heb je naar aanleiding van deze productinformatie nog vragen of wil je graag weten welk product nu het beste geschikt is voor jouw project aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.