Wij wonen in het noord-brabantse Ossendrecht. Dat op een steenworp afstand ligt van het Bourgondische Bergen op Zoom, Antwerpen Zandvliet en zelfs Zeeland. Vanuit hier runnen wij onze webwinkel met een afhaalpunt voor lokale klanten. Er is gratis parkeer gelegenheid op ons eigen terrein. Kortom de ideale plek voor een pitstop tijdens uw bezoek aan Brabant, Zeeland en Antwerpen. In deze Bosrijke omgeving zijn vele landelijk gelegen horeca gelegenheden om uw bezoek aan de Brabandse wal compleet te maken. Op ons landelijk gelegen afhaalpunt waar je diverse Brocante, Vintage, woondecoraties, gerestylde meubelen, Milieubewuste verfproducten zoals Fusion krijtverf, Milk Paint en nog veel meer leuks vindt proberen wij zoveel mogelijk producten voor u sfeervol te presenteren. Ons volledige assortiment is te bekijken in onze webwinkel waar wij onze uiterste best doen sfeervolle en duidelijke foto’s te plaatsen met een passende omschrijving. Uiteraard verzenden wij uw goederen en verpakken wij ze met de grootst mogelijke zorg. Ook is het mogelijk uw bestelling af te halen! Met onze verflijnen geven wij diverse creatieve en leerzame workshops en uiteraard hebben we altijd passend advies voor jouw projecten. Daarnaast kun je diverse leuke creadoe materialen bij ons kopen en sommige lokaal zelfs huren.

Hoe het allemaal begon… mijn voorliefde voor oude spullen is al heel lang geleden begonnen. Eigenlijk in mijn kindertijd al, ik had oog voor de antieke beeldjes bij Oma thuis en kon ook goed inschatten dat ik er voorzichtig mee moest zijn. Ook verzamelen is iets wat ik altijd gedaan heb. Ons ouderlijk huis stond vol met voornamelijk Engels antieke meubelen. Toen ik op mezelf ging was ik dan ook maar wat blij dat het antieke buffetkastje dat altijd bij ons thuis had gestaan met mij mee mocht verhuizen en in combineerde het moeiteloos en stijlvol met mijn moderne meubelen.

Toen ik met mijn partner in een bijna Zweeds aandoend chalet trok brak het verzamelen pas echt los. Mijn eerste aankoop was een nostalgische ketel die ik moest en zou hebben voor op onze oude houtkachel. Tijdens mijn zoektocht kwam ik nog meer leuke spullen tegen die wel in mijn inrichting paste. Al snel was mijn hele inrichting een mix van nostalgie, stoer en rustiek. Met kabelhaspels als tafel en nostalgische western stoelen maakten we alles compleet. Mijn stijl is door de jaren heen wel wat veranderd en mijn interieur blijft maar groeien, een mooie vondst kan ik niet aan me voorbij laten gaan en weet er altijd wel een plekje voor.

Rode emaillen ketelMijn verzameling groeit inmiddels letterlijk uit de voegen van dit pand. Nog steeds kan ik het niet laten al die mooie schatten mee naar huis te nemen. Het werd dus tijd voor een nieuwe fase, een eigen webwinkel. Daarnaast heb ik deelgenomen aan verschillende concept stores en nu inmiddels mijn eigen (web)winkel en atelier.

De styling doe ik zelf, “het complete plaatje neerzetten” dat is iets dat mij onderscheid van anderen. Stylen en inrichten was mij van jongs af aan niet vreemd, mijn slaapkamer opnieuw inrichten was een regelmatige bezigheid. Toen ik mijn eigen stek kreeg hielt ik ervan in een dag mijn hele interieur inclusief de meubels te veranderen, verven en herschikken, experimenteren met materialen en spullen een nieuwe functie te geven.  Zo kom je al snel bij Restylen en Reporposing terecht. Alles bij mij in huis heeft dan ook een functie, als het niet de originele kan zijn dan een nieuwe. Niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu.

Later zou ik nog een etalage opleiding gaan volgen en in de avond uren een cursus binnenhuisarchitectuur en fotografie.

Al jarenlang krijg ik veel reacties van vrienden en familie dat ik deze gave, om van een berg spullen die op zich niets voorstellen een complete sfeer neer te zetten… of iets heel nieuws te creëren… moest gaan benutten en mijn creativiteit de ruimte moest geven. Het voelt goed om alle ervaring die ik heb opgedaan met etaleren, restylen en presenteren nu optimaal te kunnen benutten en ook voor anderen in te kunnen zetten. Dit doe ik in mijn (web)winkel maar ook als dienst voor horeca gelegenheden!

Daarnaast is Fusion Mineral paint op mijn pad gekomen en later ook Miss Mustard Seed’s Milk paint. Dat wat ik altijd al zo graag deed… meubels een nieuwe look geven kan ik nu met een gerust hart binnenshuis doen. Het ontbrak mij namelijk aan een speciale werkruimte waardoor de projecten vaak langer dan gewenst bleven liggen, die giftige dampen wil je immers niet in huis hebben. Met deze producten kan ik nu wel binnenshuis schilderen, het is vrij van vluchtige stoffen en er komen geen chemische dampen vrij.

Met veel passie en plezier ontvang ik je een paar uurtjes per week met liefde op ons afhaalpunt zonder afspraak en daarnaast op afspraak. Maar daar blijft het niet bij. Er zitten ook nog veel uurtjes in mijn webwinkel, het geven van workshops, het restylen van meubelen en uiteraard het vinden van nieuwe Brocante schatten voor de (web)winkel!

Dit dat is wat ik het liefste doe, restylen combineren en presenteren met alles wat maar met brocante en hergebruiken te maken heeft. Dat doe ik dan ook bijna dagelijks, en natuurlijk met heel veel plezier bij mezelf thuis want het blijft leuk om mijn huis te veranderen! Al onze activiteiten zijn in het teken van her gebruiken, nieuwe bestemmingen geven en restylen. Beter voor je portemonnee en beter voor het milieu. Want wat als ik je nu eens vertel dat alles wat je in dat vergeten hoekje hebt liggen om te toveren is tot een nieuw pareltje met de juiste materialen en kennis! En daar helpen wij je dus graag bij!

Genoeg over mij nu, meer leuke verhalen bewaar ik voor mijn blog zodat jij nu verder de site kan gaan ontdekken! Ik wens je veel snuffelplezier!

De Tijd van Toen

Bezoekadres;
uitlsuitend op afspraak!
o.l.v. ter Duinenlaan 118
4641 RM  Ossendrecht

Telnr. 06 -12 22 95 69 iedere werkdag bereikbaar

U kunt ons dagelijks bereiken via de Email: detijdvantoen.info@gmail.com indien u geen gehoor krijgt telefonisch

Lees de algemene voorwaarden

Klik hier voor onze bedrijfsinformatie.