nostalgische snoeppot zelf maken

Je hebt vast wel een oude vaas in de kast staan of een mooie grote augurken of olijven pot en een oude kandelaar. Met deze items maak je in een mum van tijd een leuke nieuwe woondecoratie of nog beter een uniek cadeau. Extra leuk als je e pot vult met zelf gemaakt lekkers!

Het enige dat je nodig hebt is een glazen pot, vaas, houten kandelaar, een oud kastknopje, een leuke transfer en een klein beetje verf

Wat heb je nodig:

 • Een glazen pot (voor de snoeppot)
 • Een oude kandelaar (voor de snoeppot)
 • Een oud kastknopje (voor de snoeppot)
 • Een oude vaas of windlicht (voor windlicht of vaas)
 • Een beetje Fusion mineral paint of Milk paint naar keuze (een tester size is voor 2 potten voldoende)
 • Een leuke rub-on transfer
 • Schaar
 • Kwast
 • 2 componenten lijm of seconde lijm
 • Boormachine of priem
 • optioneel Ultra grip of Bonding agent

We beginnen met het schilderwerk. Meng je Milk Paint volgens de instructies of schud je pot Fusion paint even door. Schilder de deksel van de pot, de kandelaar en het kast knopje. Bij gladde materialen zoals de deksel of metalen knopjes kun je eerst een laag Ultra Grip aanbrengen. Of door je Milk Paint wat Bonding Agent mengen. Dit zorgt ervoor dat je geschilderde oppervlak beter tegen een stootje kan en de verf langer blijft zitten. Dit moet wel een dag van te voren worden aangebracht zodat het goed kan drogen.

Ik koos voor de kleur zwart maar je kunt uiteraard iedere kleur kiezen die je maar wilt of zelfs kleuren combineren!

Knip de tranfer op maat. Laat de beschermende folie zitten tijdens het op maat knippen zodat de transfer nog niet vast kleeft en zo beschadigd raakt. Je kunt iedere transfer gebruiken. Ik koos voor de transfer Lovely Ledger en gebruikte verschillende delen hiervan

Verwijder nu voorzichtig de bescherm folie en leg de transfer op de juist plek zonder hem te verschuiven of opnieuw los te trekken. Wrijf met het meegleverde houten stokje krachtig maar voorzichting over de folie. Je ziet wanneer de afbeelding los laat en blijft hechten op het oppervlak. Je kunt dit eventueel nog controleren door de folie voorzichtig aan een kant op te lichten en zo te controleren of de afbeelding goed is over gebracht. Is dit niet het geval leg het dan voorzichtig terug en wrijf nog even verder.

Je kunt nu de snoeppot op de kandelaar lijmen. Gebruik hiervoor een geschikte 2 componenten lijm of seconde lijm. De vaas of windlicht kun je indien gewenst natuurlijk ook op een kandelaar lijmen zodat deze ook op een hoge voet komt te staan.

Maar in het midden van het deksel nu een gaatje met een priem of boormachine en bevestig het kast knopje. Sluit te pot af met het deksel en klaar is je creatie.

Deze leuke creatieve doe het zelf is super snel en simpel te maken! Ook als je weinig ervaring hebt op creatief gebied. De transfer blijft wel kwetsbaar, pas dus op met vocht en schoonmaken. Mocht de afbeelding uiteindelijk verdwijnen dan kun je uiteraard een nieuwe transfer aanbrengen maar met een beetje beleid gaat hij lang mee!

Om het effect te versterken zet je meerdere potten bij elkaar! Ook super leuk omĀ  cadeau te geven!

We wensen je veel creatief plezier, laat je ons weten wat jij hebt gemaakt? Op onze besloten FB pagina “creatief binnen en buitenshuis” kun je al je resultaten in een veilige omgeving delen met andere creatievelingen!