Ik kreeg laatst de vraag of ik nog creatieve ideeën had omdat iemand graag iets wilde schilderen maar even geen meubeltjes had om te schilderen. Natuurlijk…. ideeën genoeg, het was alleen wel even wachten op de nieuwste Fusion kleurtjes. Die zijn zo mooi op elkaar afgestemd dat ik ze heel graag samen in dit mini project wilde verwerken!

Ik gebruikte voor deze leuke woondecoratie de 5 nieuwste kleuren van Fusion Mineral Paint.  Ik zou adviseren voor een soortgelijk project ten minste 4 kleuren te kiezen! Al onze kleuren zijn verkrijgbaar in 37ml en daarmee ideaal voor dit soort kleine projectjes. Je kunt hiervoor ook gebruik maken van ons color story actie pakket dat uit 4 op elkaar afgestemde kleuren bestaat. Er is iedere maand een nieuwe kleurcombinatie beschikbaar afgestemd op het seizoen. Fusion heeft een mooie matte uitstraling zoals krijtverf maar geen afwerking nodig heeft.

Dit heb je nodig;

ALLE VERF PRODUCTEN ZIJN VERKRIJGBAAR IN ONZE WINKEL EN WEBWINKEL

Overige nodige producten en materialen;

 • platte kwast 1 “
 • Schuurpapier
 • Dienblad, plateau of schaal (hout)
 • Schelpen
 • Touw, kant of lint
 • Schaar
 • Pluisvrije doek
 • Keukenrol
 • Lijmpistool
 • krant of plastic tafelkleed
 • schort

Aan de slag;

zorg dat je kleding draagt die vuil mag worden en een schort. Bedek je werkoppervlak met krant of een tafel kleed. Je hoeft niet bang te zijn voor vuile handen. Fusion bevat geen vluchtige en giftige stoffen.

STAP 1: Breng eerst een dun laagje Ultra Grip aan op de glazen potten net zoals je een dun laagje verf aan zou brengen. Verdeel de Ultra grip zo dun mogelijk met een kwast. Als je voor een ander materiaal dan hout kiest voor je schaal, plateau of dienblad zoals kunststof of metaal dan raad ik aan deze ook met Ultra grip te behandelen. Ontvet het dan eerst goed en breng de ultra grip ook dun aan met een kwast. Je kunt de Ultra Grip overslaan maar bedenk je dan goed dat de verf zeer gemakkelijk los zou kunnen gaan laten. Laat de met Ultra Grip behandelde oppervlakken ten minste een nacht over om goed te drogen. Je potten zien er nu mat en melkachtig uit.

Dienblad

Zorg dat je dienblad ontvet is en lichtjes is opgeschuurd of indien het geen hout is eerst met Ultra grip is behandeld.

Het dienblad kreeg aan de binnenkant een andere kleur dan aan de buitenkant maar je kunt het ook in een egale kleur schilderen of eventueel nog een sjabloon toevoegen. De buitenkant is Sacred Sage en de buitenzijde is Goddes Ashwagandha  

Sea glass

Voor de 3 potten koos ik de 3 overige nieuwe kleuren. Iedere pot zijn eigen kleur Divine Lavender, Encahnted Echinacea en Twilight Geranium

Dep een pluisvrije doek in een heel klein beetje verf, dep de doek vervolgens over de pot heen. Indien je geen Ultra Grip hebt gebruikt moet je goed opletten dat je niet met natte verf over deels droge verf heen dept want dan wrijf je als het ware de verf er weer af. Dep net genoeg om wel een duidelijke kleur te krijgen maar de pot nog enigszins door te laten schijnen. Het hoeft niet egaal te zijn maar het is juist leuk dat er nuances in zitten. Laat deze laag even goed drogen, dit gaat vrij snel omdat je weinig verf gebruikt. Als je 3e pot klaar is, is je eerste als het ware weer klaar voor de volgende ronde.

Dep nu de doek in de kleur Goddes Ashwagandha en dep daarna de overtollige verf eerst een beetje af op een stuk keukenpapier. Net alsof je wilt gaan sjabloneren. Verdeel dit vervolgens minder dicht op elkaar over de 1e verflaag heen voor een meer gematteerd effect waardoor je het echte sea glass idee krijgt.

Schelpen en decoratie

Verwarm het lijmpistool.

Bind ondertussen om de hals van iedere pot een stuk touw of een stuk kant. Daarna lijm je met hot glue de schelpen op de potten. Kijk eerst waar je je schelpen wilt plaatsen alvorens de lijm aan te brengen.

Om teveel warmte te voorkomen is het een goed idee wat decoratie zand of kiezen steentjes in de potten te doen alvorens er een kaars of waxinelichtje in te plaatsen.

Laat me weten hoe het ging als je aan de slag gaat of laat een reactie achter op deze post. In ieder geval wens ik je veel plezier!