nodige materialen voor paadeieren
Paaseieren decoreren

Het voorjaar komt eraan en daarmee ook de paasdagen! De uitgelezen kans om wat kleur in huis te halen en je huis heerlijk te decoreren in dat ultiem voorjaarsgevoel! Met een paar simpele producten creëer je je eigen unieke paas eieren! Of je nu houdt van Brocante of meer van het stoere, je kunt deze eieren helemaal naar je eigen stijl en wensen maken!

Ik gebruikte hiervoor wat Fusion Mineral Paint dat de uitstraling heeft van een krijtverf maar geen afwerking nodig heeft. Ik koos voor 3 kleuren Fusion. Deze verf is ook verkrijgbaar in onze webshop in 37ml potjes, ideaal voor kleine projectjes zoals deze. Ik gebruikte de kleuren Lily Pond (mint groen), English rose (roze) en Champlain (blauw).

Ik maakte 3 verschillende type eieren maar je kunt ook voor 1 soort kiezen, dit heb je nodig;

ALLE VERF PRODUCTEN ZIJN VERKRIJGBAAR IN ONZE WINKEL EN WEBWINKEL

Overige nodige producten en materialen;

  • platte kwast 1 “
  • spatraam en oude tandenborstel of penseel
  • droge en schone penseel (voor bladgoud eieren)
  • uitgeblazen eieren of kunststof eieren
  • eventueel stokjes om de uitgeblazen eieren vast te houden
  • krant of plastic tafelkleed
  • schort
  • eventueel een schaartje en pincet

Aan de slag;

zorg dat je kleding draagt die vuil mag worden en een schort. Bedek je werkoppervlak met krant of een tafel kleed. Je hoeft niet bang te zijn voor vuile handen. Fusion bevat geen vluchtige en giftige stoffen.

Schilder eerst je eieren in de gewenste basis kleur. Ik koos voor verschillende pastel tinten maar je kunt ook naturel kleuren gebruiken of donkere grijs tinten voor een meer sober en stoer effect. Maak eventueel gebruik van een stokje om de eieren vast te houden of draai ze voorzichtig om nadat je een zijde hebt laten drogen.

eieren met spikkels en veren

Voor de eieren met spikkels en veren neem je nu een spatraam met oude tandenborstel of een penseel die je door je vingers weg laat schieten! Ik bracht op een blauw ei zowel roze als groene spikkels aan maar je kunt natuurlijk alle kleuren gebruiken!

Nadat de spikkels droog waren bracht ik een dun laagje ‘decoupage & transfer gel’ aan en plaatste daar met behulp van mijn handen een veertje op. Voor een nog betere hechting kun je het veertje ook sealen met dezelfde gel door er nogmaals met je kwast over te gaan.

Je kunt er voor kiezen om eieren met alleen spikkels of alleen veertjes te maken.

eieren met bladgoud

Nadat de verf droog is breng je een dun laagje lijm voor bladgoud aan, indien je dit niet in huis hebt kun je als alternatief decoupage & transfer gel gebruiken. Neem een velletje bladgoud uit het karton (gebruik hiervoor eventueel een pincet zodat het niet aan je vingers blijft kleven) plaats het bladgoud op de lijm of gel en tamponeer het met een droge penseel lichtjes aan. Nadat dit droog is kun je het bladgoud nogmaals sealen voor betere bescherming.

eieren met decoupage

Indien je servetten hebt splits deze dan tot 1 laag en gebruik alleen de bovenste laag. Scheur bij voorkeur de afbeelding uit voor zachtere lijnen. Knippen kan natuurlijk ook. Breng een dun laagje decoupage & transfer gel aan en plaats hierop de afbeelding. Dep voorzichtig aan met je vingertoppen en seal de afbeelding met de gel.

Uiteraard kun je al deze technieken combineren en bijvoorbeeld een gespikkeld ei van decoupage voorzien! Je kunt er ook voor kiezen slechts 1 soort te maken. Maar ik wilde je graag van zoveel mogelijk inspiratie voorzien! Laat me weten hoe het ging als je aan de slag gaat of laat een reactie achter op deze post. In ieder geval wens ik je veel plezier en fijne paasdagen!