benodigdheden krijtverf pompoen

Pompoenen zijn deze herfst niet weg te denken zowel binnen als buitenshuis!

Geef je pompoenen dit jaar een persoonlijk tintje door ze te schilderen met Fusion Mineral Paint. De verf is net zoals krijtverf te decoreren met krijt of krijtstiften! Super leuk in een gezellig hoekje van de tuin, bij de voordeur of gewoon ergens in huis als herfst decoratie!

Het leuke is dat je de krijt weer kunt verwijderen met een vochtige doek en er een nieuwe tekst op kan schijven of een tekening op kan maken! leuk een paar ogen met Halloween of de tekst “Booo” Met een beetje mazzel is de pompoen nog goed rondom de feestdagen, het klinkt misschien wat vreemd maar sla pinterst er maar eens op na! Rijk gevulde kerst decor tafels met pompoenen zijn anno 2019 geen uitzondering meer! Ook leuk dus met kerstboompjes erop, de tekst happy hollidays of het kerst menu erop geschreven…

Ja heb je al inspiratie genoeg? laten we dan snel aan de slag gaan!

Tip; maak gebruik maken van ons color story actie pakket dat uit 4 op elkaar afgestemde kleuren bestaat. Er is iedere maand een nieuwe kleurcombinatie beschikbaar afgestemd op het seizoen. Fusion heeft een mooie matte uitstraling zoals krijtverf maar geen afwerking nodig heeft.

Dit heb je nodig;

ALLE VERF PRODUCTEN ZIJN VERKRIJGBAAR IN ONZE WINKEL EN WEBWINKEL

Overige nodige producten en materialen;

 • platte kwast 1 “
 • pot of bakje om pompoen op te laten drogen (optioneel)
 • Pompoen, een echte of een kunststof pompoen is ook prima!
 • Krijtje of krijtstift
 • krant of plastic tafelkleed
 • schort

Aan de slag;

zorg dat je kleding draagt die vuil mag worden en een schort. Bedek je werkoppervlak met krant of een tafel kleed. Je hoeft niet bang te zijn voor vuile handen. Fusion bevat geen vluchtige en giftige stoffen.

STAP 1: Kies of je een echte of plastic pompoen gaat gebruiken! Een echte pompoen zal uiteraard op den duur in de prullenbak belanden, een kunststof pompoen kun je volgend jaar weer gebruiken!

Maak je pompoen schoon en breng dan eerst een dun laagje Ultra Grip aan op je pompoen. Je kunt deze stap overslaan maar bedenk je dan goed dat de verf zeer gemakkelijk los zou kunnen gaan laten. Laat de met Ultra Grip behandelde oppervlakken ten minste een nacht over om goed te drogen. Verdeel de Ultra grip zo dun mogelijk met een kwast.

Het bakje of emmertje dat je eventueel klaar hebt gezet komt van pas bij het laten drogen van de pompoen door hem er op zijn kop in te zetten. keer hem om om de andere zijde te behandelen.

Schilder je pompoen in een Fusion kleur naar keuze! Krijt zie je uiteraard op donkere kleuren het beste maar in principe is iedere kleur beschrijfbaar met krijt. De meest geschikte kleuren zijn, diep blauwe tinten zoals Midnight Blue of Seaside. Donker groen zoals Bayberry. Rood tinten zoals Fort York Red of Cranberry. Paars zoals Twilight Geranium of Donkere kleuren grijs en zwart zoals Ash, Soapstone en Coal Black.

Ik koos voor de Coal Black zoals een echt krijtbord. Je kunt de verf droog föhnen om de andere zijde te schilderen maar bedenk je goed dat de verf nog erg kwetsbaar is! Hier komt je potje of emmertje weer van pas zodat je beide handen vrij hebt om mee te werken!

Krijten maar!

Laat de verf goed drogen alvorens je met de krijt aan de slag gaat! Bedenk je goed dat Fusion na 30 dagen volledig is uitgehard en je de verf enigszins voorzichtig zult moeten behandelen. Neem je krijtje of krijtstift en laat je fantasie op de vrije loop!

Tijd voor Halloween, kerst of ben je uitgekeken op je krijt decoratie, neem dan een vochtige doek en poets de krijt eraf. Je kunt je pompoen nu weer opnieuw decoreren met krijt. N.B. sommige krijtstiften laten een witte waas achter waar ze gezeten heeft zodat de oude tekening soms nog deels zichtbaar kan blijven. Met gewoon krijt heb je dit niet.

Zie hier onder ons resultaat! We zijn uiteraard benieuwd naar jou creaties! Deel ze met ons op onze FB pagina of in onze creatieve FB groen “Creatief binnen en buitenshuis”

 • pompoen beschrijven met krijt
 • Krijt uitwisbaar
 • zinken bak ovaal met deksel
 • doe het zelf krijtverf pompoen
 • how2 blog krijtverf pompoen
 • welkom tekst pompoen
 • krijtverf pompoen