Bladgoud ofwel gold leaf is helemaal on trend en wordt steeds meer toegepast in het interieur om het net dat beetje extra te geven. Je kunt gold leaf bewestigen op allerlei ondergronden. Zoals glas, aardewerk en porselein maar ook op hout, metaal kunststof. Erg leuk om je woondecoratie mee op te leuken zoals een oud dienblad of kandelaar die ligt te verstoffen op zolder of dat oude kastje waar je nog steeds iets mee wilde doen. Ik leg je uit hoe!

Hoe groter het oppervlak hoe lastiger om de gold leaf strak aan te brengen, begin dus met een klein projectje zodat je kunt oefenen en er handigheid in kunt krijgen. Bedenk ook dat perfect niet nodig is, het kan juist heel leuk zijn om verschillend kleine stukjes bladgoud aan te brengen in plaats van 1 groot stuk. Blad goud kan elkaar ten alle tijden overlappen.

Aanbrengen op glas, porselein, aardewerk en kaarsen: Goed ontvetten, plak indien gewenst het gebied af waar je bladgoud wilt bevestigen met schilder tape, zoals een piramide vorm op een glas. Zo krijg je strakke lijnen. breng de decoupage en transfer gel aan en direct daarna het bladgoud. klop het met een droge schone kwast aan alsof je aan het sjabloneren bent maar doe het heel voorzichtig en recht er boven anders beschadig je het bladgoud. laat goed drogen en werk het af met tough coat. Bedenkt dat deze producten niet in de vaatwasser kunnen en enkel voorzichtig met de hand kunnen worden afgedaan.

Aanbrengen op hout, metaal etc zoals een meubeltje of een dienblad. Schilder het oppervlak indien gewenst eerst in de gewenste kleur. Wil je een bepaalde vorm in strakke lijnen aanbrengen plak deze dan af met schilder tape. Ik heb dit niet gedaan en gewoon in willekeurige vorm de decoupage en transfer gel aangebracht. Nadat ik deze houten etagere die eerst wit was zwart heb geschilderd met typewriter van Miss Mustard seed’s Milk Paint. Na het aanbrengen van de gel┬ádirect het bladgoud in kleine stukjes. Werk in niet te grote secties anders wordt het gel medium al te droog om het bladgoud goed te laten hechten. Klop het lichtjes aan op dezelfde wijze als boven beschreven met een kwastje. Goed laten drogen en afwerken met tough coat.

Meer info en de andere gebruikte producten vindt je hier!

Tip: het bladgoud springt er het meeste uit op donkere ondergronden. Het bladgoud kan worden aangebracht over Milk Paint en over Fusion Mineral Paint.

Iedereen zal versteld staan van het resultaat!

Gold leaf